welwillende en kwaadwillende geesten


Net zoals op de aarde zijn er ook in de geestelijke wereld welwillende en kwaadwillende geesten.

Afhankelijk van jouw eigen instelling, kun je met de ene of de andere groep in aanraking komen als je je voor inwerking vanuit de geestelijke wereld openstelt, bijvoorbeeld door gebed of door sterk aan een overledene te denken.
Bij het verkeer tussen de aarde en de geestelijke wereld geldt namelijk: Soort zoekt soort.

Als je wordt gedreven door hebzucht en heerszucht, zul je vanaf de aarde de kwaadwillende geesten aantrekken, die jou gaan helpen je zelfzuchtige doeleinden te bereiken. Doordat je hebzuchtige verlangens door hen worden bevredigd, kun je zo in hun macht geraken.

Maar als je wordt gedreven door liefde, door vriendschappelijkheid, door onbaatzuchtige inzet zowel voor geesten die nog in een lichaam op aarde aanwezig zijn als ook voor hen die al naar huis zijn teruggekeerd door hun overlijden, dan zul je enkel welwillende geesten om je heen aantreffen, als je je voor hun invloed openstelt.

Als je dus bezorgd bent om je overgegane vrienden en voor hen bidt, dan hoef je niet bang te zijn dat je met kwaadwillende geesten te maken krijgt!

Het kan echter zijn dat je daar bang voor bent geworden doordat je vroeger in andere levensomstandigheden hebt verkeerd en waarschijnlijk hebt gemerkt dat verkeerde invloeden vanuit de geestelijke wereld jou dingen lieten doen, waar je later spijt van kreeg.

Als het je echter is gelukt je leven in een goede richting om te buigen, dan hoef je daar nu niet meer bang voor te zijn. Als je je eenmaal op het goede hebt gericht, op geestelijke zelfstandigheid en belangeloze toewijding voor je medemensen, dan word je voor kwaadwillende geesten onzichtbaar. Door je eigen uitstraling keren zij zich dan van je af.

Je kunt je dan met een gerust hart in gebed of door aan hen te denken tot je vrienden in de geestelijke wereld richten.

Kwaadwillende geesten worden tegenwoordig 'demonen' genoemd. Het woord heeft een ongunstige betekenis gekregen, maar dat is niet altijd zo geweest. Het woord 'demon' komt van het Griekse 'daimonion' dat de betekenis heeft: 'geleidegeest'. Door onwetendheid is de betekenis volledig omgekeerd.


terug naar de vragenlijst

terug naar het weblog^