persoonlijke ervaringen met engelen


Naast tientallen andere paranormale ervaringen die ik heb mogen meemaken, waren er twee bij wie ik ervan uitga, dat ik een ontmoeting met engelen heb gehad. Beide ervaringen maakten een diepe indruk op mij.

In de lente van 1991 gaven Marijke en ik het boek De Levensweg uit. Met de plaatselijke boekhandelaar - die tegenover de apotheek zijn winkel had - sprak ik af dat ik een boek bij hem in de winkel mocht zetten.
Een paar dagen later stond ik ’s middags alleen achter de balie in de apotheek. De deur ging open en er kwam een smaakvol geklede, adelijke dame binnen. Ik kende haar niet, maar ze kwam wel heel vertrouwd bij mij over, net alsof ik haar toch wel ergens van zou moeten kennen.
Ze liep naar mij toe en zei duidelijk tegen mij: "Meneer van Leeuwen, ik heb gezien dat uw boek is uitgekomen. Wij zijn daar heel blij mee!" Ze draaide zich om en liep de apotheek weer uit, mij verbaasd achterlatend. Ik heb haar nooit meer ontmoet, wat mij erg speet, want ik voelde dat zij een geestverwant was.
Het was de eerste reactie die ik ontving op het verschijnen van mijn boek. Pas weken later verschenen er artikelen over het uitkomen van De Levensweg in De Gelderlander en het plaatselijke blad dank zij de Terborgse journalist Frans Jansen. Door die artikelen ontstonden later de gespreksgroepen over het boek.

In de zomer van 2006 bezocht ik met onze oudste dochter onze jongste zoon met vrouw en kinderen in Trujillo, Peru. Op de terugweg namen we een vliegtocht van Trujillo naar Lima (600 km) met een binnenlandse luchtvaartmaatschappij. We kwamen in Lima aan op een apart gedeelte van het vliegveld, bestemd voor binnenlandse vluchten. Nadat we onze koffers hadden opgehaald, stonden we ietwat verloren in een drukke hal (de oren nog dicht door de snelle afdaling), waar alle aanwijzingen in het Spaans waren gesteld. We wisten even niet wat te doen, terwijl we maar weinig tijd hadden om bij de KLM in te checken voor de vlucht naar Schiphol.
Uit de massa mensen kwam opeens een lange, vriendelijk uitziende man recht naar ons toelopen, die in het Engels vroeg of hij ons kon helpen. We legden uit dat we naar de KLM-balie moesten. Hij zei ons hem te volgen. Hij liep snel voor ons uit en bracht ons naar een ander gedeelte van het gebouw waar de KLM-balie was. Zonder verder nog iets te zeggen en ons niet de gelegenheid gevend hem te bedanken, verdween hij weer in de massa mensen.


terug naar engelen


^